fbpx
Energy Fitness Club logo

Inger Maries historie

Inger Marie Nilsson

Ikke vanskelig å gå ned 33 kilo på fem måneder!

– Helsen min var dårlig, jeg gikk mye sykemeldt og jeg orket absolutt ingen ting. Men nå er alt snudd på hodet i livet mitt. Jeg orker fantastisk mye, både hjemme og på jobben, jeg trener minst fem ganger i uka og jeg spiser helt annerledes enn tidligere. Det beste av alt er likevel at det ikke har vært vanskelig i det hele tatt, sier trebarnsmoren og førskolelæreren fra Barkåker, Inger Marie Nilsson (45), som gikk fra 97 til 64 kilo i løpet av fem måneder på Tønsberg EasyLife Senter.

Hun har spilt håndball på mange lag, som Tønsberg Håndballklubb, Eik, Tønsberg Turn og Barkåker, helt fra seksårsalderen til hun avsluttet håndballkarrieren som 33-åring. Da var matchvekta 73 kilo.– Jeg måtte gi meg på grunn av helseproblemer. Det var særlig vonde knær som tvang meg til å gi meg, pluss problemer med nakken, forteller førskolelæreren fra Sandeåsen Barnehave, som var vant til å trene med lagkamerater gjennom mange år. Da ble det en stor overgang for henne å skulle begynne å trene på egenhånd, et problem mange som har drevet med lagidretter, har opplevd. – Det var vanskelig å motivere seg og vekten min gikk sakte den gale veien.

Helseproblemer

Helseproblemene ble også større og større for trebarnsmoren, som hadde gått sykemeldt i lengre perioder før hun startet opp med EasyLifeprogrammet ved Tønsberg EasyLifeSenter på Vear den 7. januar i år.– Jeg hadde kjent til EasyLifeprogrammet i mange år og visste om flere som hadde fått bra resultater med dette. Jeg forsto at jeg måtte gjøre noe, men tidligere erfaringer med andre og mer kortvarige program var at jeg først gikk ned i vekt, men etter kort tid kom kiloene tilbake igjen. Dette ville jeg ikke oppleve igjen så derfor tok jeg avgjørelsen om å melde meg på EasyLife-programmet her ved Tønsberg EasyLife Senter.

Inger Marie innrømmer likevel at hun var skeptisk på forhånd, siden programmet varer et helt år.

– Men den skepsisen er bort nå. Jeg innser at det er en stor fordel at programmet varer så lenge. Ja, det kunne gjerne vart lenger. For det tar minst ett år å legge om livsstilen, og når dette programmet er ferdig i januar neste år, vil jeg bli med i et oppfølgingsprogram.

Veide 97 kilo

Alt som har skjedd etter den 7. januar har vært en fantastisk «reise» for 45-åringen. Hun gikk ned i vekt fra første dag, og hun har bare fortsatt å gå ned hver eneste uke. – Utviklingen til Inger Marie har vært fantastisk. Hun har ikke bare gått ned i vekt hele tiden. Fettprosenten hennes har også falt fra 43,7 da hun startet opp, til 28 i mai, mens livviddener redusert med 31 centimeter, fra 111 til 80 centimeter, sier den erfarne EasyLife-instruktøren fra sentret på Vear, Nina Ek. – Fra å være mye sliten, orker jeg nå alt. Før gikk jeg rett inn og la meg på sofaen når jeg kom hjem fra jobb. Nå, derimot, drar jeg for å trene eller går tur med bikkja. Jeg har i det hele tatt fått et kjempeoverskudd, og helsen har blitt mye bedre. Jeg har mindre smerter både i knær og nakke nå, tilføyer Inger Marie, som også har gått fra å ikke trene i det hele tatt til trening minst fem ganger i uka.

Variert trening

– Jeg prøver å trene veldig variert. Her på sentret er jeg med på gruppetimer, som spinning og andre timer, men jeg trener også styrke og kondisjon individuelt. I tillegg trener jeg ute; har gått mye på ski på Storås denne vinteren,mens jeg nå både løper, sykler og går på rulleski. Ja, jeg har i tillegg begynt å sykle til jobben, som er en mil hver vei.Kostholdet til førskolelæreren fra Barkåker har også gjennomgått en liten «revolusjon». – Jeg spiser helt annerledes enn tidligere, og har lært fantastisk mye om mat gjennom EasyLife-programmet. Jeg har fått en helt annen forståelse for hva jeg skal putte i meg, avslutter Inger Marie.

Inger Marie har gjort en fantastisk innsats og kan stå som et forbilde for andre som har noen ekstra kilo å ta av, sier EasyLife-instruktør, Nina Ek ved Tønsberg EasyLife Senter, som her veileder Inger Marie Nilsson mens hun trener magemusklene.

Nå kan jeg bruke bunaden som jeg ikke har kunnet bruke på mer enn 10 år, sier Inger Marie Nilsson, her på 17. mai i Tønsberg dette året.

VEAR


Bjellandveien 16

3172 Vear

ÅPNINGSTIDER


Medlemmer: 05-24 alle dager hele året

BETJENT RESEPSJON


Man - Tor 1630-20

TOLVSRØD


Carl XVs 19

3150 Tolvsrød

ÅPNINGSTIDER


Medlemmer: 24/7 alle dager hele året

BETJENT RESEPSJON


Man - Ons 17-20

BORGHEIM


Kirkeveien 213

3140 Nøtterøy

ÅPNINGSTIDER


Medlemmer: 05-24 alle dager hele året

BETJENT RESEPSJON


Mandag 17-20

KONTAKT OSS


Telefon

33 33 01 01

Pin It on Pinterest