fbpx
Energy Fitness Club logo

Elektronisk adgangskort, iQey

by | Dec 21, 2018 | Fremsiden

Artikkel hentet fra Tønsberg Blad.

 

Det satte sinnene i kok da treningssenteret Stamina vedtok å kreve en avgift på 250 kroner fra sine medlemmer for å satse på treningsappen «iQey». Denne ekstraavgiften forbløffer også daglig leder og eier i Energy fitness Bjørn-Vidar Johansson.

Energy Fitness er ingen stor kjede i seg selv, med kun to sentre i Vear og på Tolvsrød. Allikevel har Johansson i den siste tiden jobbet iherdig med å få på plass den nye treningsappen «iQey» ut til sine drøyt 1100 medlemmer – uten å kreve en ekstraavgift.

– Stamina har en mye større medlemsbase enn oss, og en høyere medlemsavgift. Da tenker jeg at de burde vel ha de økonomiske musklene til å gjøre en slik investering, uten å måtte trekke et ekstra beløp fra sine medlemmer, sier Johansson.

Overstiger ikke lisenskostnaden

«iQey» fungerer som en døråpner og medlemskort, og kan også inneholde treningsprogram, mulighet for booking og flere andre ting.  Kort fortalt gir appen deg mulighet til å slippe å ha et nøkkelkort, samtidig som man får full oversikt over egen trening på mobilen.

– Dette er et produkt som alle treningssentre i Norge kan bestille, forutsatt at de har et medlemssystem som kan integreres med «iQey». Det er ikke slik at den er spesiallagd for en spesifikk treningskjede. Men det kan godt hende at Stamina integrer det inn i sine systemer, i en større grad enn oss.

Johansson forteller at alle medlemmer i et treningssenter i utgangspunktet betaler kostnadene til nøkkelkortet ved innmelding. Da synes han at det er rart at medlemmene skal måtte betale på nytt, på grunn av det nye systemet.

– Avgiften for å trykke et nøkkelkort, overstiger ikke lisenskostnaden for «iQey», så det burde uansett ikke spille en stor rolle. Spesielt siden de fleste kommer til å gå over til over til «iQey» etter hvert. Vi tar ingen gebyr for dette i alle fall.

Nettbaserte løsninger

Med unntak av Stamina, kjenner ikke Johansson til andre treningssentre i Vestfold som har installert den nye IT-løsningen. Han har installert det på treningssenteret sitt på Tolvsrød og snart kommer det også på plass i Vear.

– Jeg har testet det ut i en lengre periode nå, og det fungerer utmerket. Vi ruller det ut til våre medlemmer i starten av januar neste år. Dette vil gjøre det enklere for både oss og medlemmene våre.

Det nye systemet gjør at alle type medlemskap, drop-in og prøvetimer kan kjøpes på nettet, siden man ikke lenger er avhengig av en fysisk nøkkelbrikke for å komme inn på senteret.

ET TASTETRYKK: Dørene til treningsenteret på Tolvsrød åpnes opp ved et enkelt trykk på mobilskjermen, i tillegg er det en del andre fordeler med appen. Foto: Arianit Selmani

– Dette vil erstatte de tradisjonelle nøkkelkortene på sikt. Det blir også mindre administrasjonsarbeid for oss. Medlemmene får alt på ett sted, og det vil gjøre treningshverdagen enklere. Nå kan man når som helst bli medlem og få tilgang til senteret med en gang, uten å måtte signere masse papirer og vente på et nøkkelkort.

Pin It on Pinterest